Fűtés szerelés, karbantartás - 06 70 450-2421
Szolgáltatásaink

Típusok amiket javítunk

Ariston, Baxi, Beretta, Biasi, Buderus, Chaffoteaux, Colibri, Demrad, Dég, Éti, Fagor, Fég, Ferolli, Gorenje, Hajdu, Héra, Hermann, Hőterm, Hoval, Hydrotherm, Idropi, Immergas, Indesit, Junkers, Kolibri, Lampart, Mora, Nextra, Ocean, Pelgrim, Quadriga, Radiant, Radson, Safoto, Saunier duval, Svt-w, Stiebel-eltron, Termomax, Thermotéka, Vaillant, Vesta, Vezuv, Viessmann, Westen, Weishaupt, Wolf, Zanussi

Konvektorok karbantartása- szerelése

Áraink a kiszállási díjat tartalmazzák!
 
1db konvektor karbantartása, ellenőrzése  10.000Ft+áfa Brt:12.700Ft
2db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 18.000Ft+áfa Brt:22.860Ft
3db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 21.000Ft+áfa Brt:26.670Ft
4db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 24.000Ft+áfa Brt:30.480Ft

1db gázcirkó karbantartása, ellenőrzése: 11.000Ft+áfa Brt: 13.970Ft
1db gáz kombi cirkó karbantartása, ellenőrzése: 14.000Ft+áfa Brt: 17.780Ft
1db gáz kondenzációs cirkó karbantartása, ellenőrzése: 20.000Ft+áfa Brt: 25.400Ft
1db gázmelegítő karbantartása, ellenőrzése: 9.000Ft+áfa Brt: 11.430Ft
 
 
Az estleges felhasznált anyagköltséget nem tartalmazz!
 
 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC70 ( 7 év )
 
Nettó: 10.000 Ft      Bruttó: 12.700 Ft
 
 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC100 ( 10 év )
 
Nettó: 12.000 Ft      Bruttó: 15.240 Ft

 

 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC100D ( 10 év )
 
Nettó: 14.000 Ft      Bruttó: 17.780 Ft
 

 

 

 

Minden karbantartásunk alkalmával elvégezzük a konvektor ingyenes gázszivárgás ellenőrzését.

Kollégáink minden munkavégzésünknél számlát állítanak ki Önnek, így bármilyen üzemzavar esetén igazolható a Gázművek felé is, hogy Ön elvégeztette a készüléke időszakos karbantartását.
 

Konvektor javítás

Konvektor lehet akár oldalfalon kivezettet parapetes konvektor,
vagy kéménybe kötött konvektor, Cégünk garanciával vállalja
javítását, beüzemelését, cseréjét és telepítését is

Konvektor beüzemelése:


Konvektor tisztítás, portalanítsa vagy Dob lemosás( konvektornál ).

Őrláng portalanítsa, égésének ellenőrzése
(Szükség esetén ha túl kicsi a láng akkor égőfej csere indokolt).
Főégősor égésének és láng magasságának ellenőrzése szükség esetén beállítása.
Majd a konvektor szerelés legvégén gáz szivárgás ellenőrzése.
Konvektor szerelő kollégánk minden esetben gázszivárgás ellenőrzést végez!


Konvektor csere esetén kérésre a készüléket beszerezzük és kiszállítjuk.

Konvektor karbantartás

A konvektor karbantartást akkor kell elvégeztetni ha a gyújtóláng sárgán ég, ez sötétben jól látható.Akkor észlelhető ez a jelenség ha a gyújtóláng nem melegíti megfelelően a termoelemet. Ilyenkor a tisztítás és beállítás megoldja a problémát, elégett gyújtófej esetén pedig cserélni kell az alkatrészt mert egy idő után nem lehet majd begyújtani a konvektort.

 

Gázkonvektor és a a szén monoxid mérgezés

 

Sajnos gyakran találkozunk nem megfelelően felszerelt, átépített konvektorokkal amikor a füstgáz kivezetése nincsen szakszerűen kialakítva és így a konvektor égésterméke részben a lakótérbe távozik el égéskor. Ez rendkívül veszélyes mivel először csak fejfájást és rosszullétet éreznek a lakók a konvektor működése közben de egy éjszakai alvás során a folyamatosan működő konvetor égésterméke akár halálos balesetet is okozhat. 

Az újabb típusú kéményes gázkonvektorok füstelvezetésébe már be van építve egy érzékelő, ami az égéstermék visszaáramlása esetén kikapcsolja a készüléket, ez a érzékelő beépíthető a régebbi típusú konvektorokba is utólagosan.

A megfelelően felszerelt parapetes konvektor óriási előnye, hogy üzemeltetése lényegesen biztonságosabb. Az égéshez szükséges levegőt a külső légtérből nyerik, és az égéstermék is oda távozik. Ezzel minimális a szénmonoxid laktérbe való jutásának az esélye.

 

Szénmonoxid érzékelő Akció!

 A konvektor két fő csoportja

kéményes konvektor

parapetes (zárt égésterű) konvektor


A gázkonvektorok öntöttvas, vagy lemez égéstérrel készülnek.
Az öntöttvas konvektor hőátadó felülete a hőtáguláskor lényegesen csendesebb,
de az új lemezkonvektorok sem kattognak már úgy mint a régi típusok.
Az öntöttvas konvektor drágább, de lényegesen hosszabb az élettartama is!

Konvektor csere

Konvektor csere előtt figyelembe kell venni a konvektor típusát.
A konvektor típusoknak eltérő a parapet kiképzése.
Konvektor vásárlás előtt mindenféleképpen győződjünk meg erről.

A nem kompatibilis konvektor típus választása esetén, a homlokzaton is átalakítási teendők adódnak, sőt, ezen felül még külön meg kell vásárolni a füstgazelvezető szettet is, ami közel 10.000.- Ft.

Számtalan épülettel találkozhatunk, melyek már külső hőszigetelést, és nemes vakolatot is kaptak.
Ilyen esetben már nem is megengedhető más típusú parapet beépítése, mert ez látványos rombolással járna.

 

Kis méretű lakások, hétvégi házak, üzletek, irodák ideális fűtése a gázkonvektor. Alacsonyabb a kiépítés költsége, mint a radiátoros központi fűtésnek, és sok esetben olcsóbb üzemeltetni is.

A ’70-es ’80-as években elterjedt konvektorok még ma is sok helyen üzemelnek. Olcsó beszerzésük, beépítésük gyorsasága tette őket népszerűvé. Egyszerűségüknél fogva igen megbízhatóak. A gázkonvektor 90% körüli hatásfoka megegyezik a nem kondenzációs fűtőkészülékekével, az üzemeltetés viszont általában olcsóbb, mert mindig csak azt a helyiséget fűtjük, amelyikben tartózkodunk. Persze ez azzal jár együtt, hogy a lakásnak nem minden helyiségében azonos a hőmérséklet. Aki vállalja ezt a kompromisszumot, kevesebbet fizet.

Biztonság, gazdaságosság

A gázkonvektorok parapetes és kéményes kivitelben kaphatók, működési elvük azonos. A piezoelektromos gyújtás könnyű kezelhetőséget biztosít, a készülék gombnyomásra egyszerűen begyújtható. A termo-elektromos égésbiztosítás ellenőrzi a készülék biztonságos üzemeltetését, gázkimaradás esetén a készülék automatikusan kikapcsol.

Az öntöttvasból készült égőkamrás konvektorok tartósabbak, magasabb hatásfokkal működnek, és egyenletesebben adják át a hőt a környezetnek. További előnye a gázkonvektornak, hogy nem fagyveszélyesek és nem szükséges hozzá elektromos áram. Mindez különösen előnyössé teszi őket ritkán használt épületek, nyaralók, hétvégi házak esetében.

Egyes gyártók kínálatában találkozhatunk propán-bután gázról üzemelő kivitellel is. Ezekben más méretű fúvóka van, és PB palackról vagy telepített gáztartályról is működhetnek. Ha PB palackról üzemeltetünk nagyobb teljesítményű konvektort, célszerű több palackot összekötni egy osztóval, és egyszerre működtetni őket.

 

A konvektorok kiválasztása elsősorban a helyiség hőveszteségének pótlásához szükséges teljesítmény kiszámítása alapján történik. A fűtendő helyiségek hővesztesége a falak és nyílászárók szerkezetétől, anyagától, vastagságától, továbbá azok tájolásától függ. Általában az épület hőszigetelésétől és a nyílászáróktól függően 35-50 W/m3 hőszükséglettel lehet számolni. A tényleges hőveszteség meghatározása épületgépész szakember feladata. Miután a gázkonvektorokat csak épületgépész tervei által elkészített és a szakhatóság által jóváhagyott kivitelezési terv alapján lehet beépíteni és üzembe helyezni, célszerű azokat a tervező által elkészített számítások alapján kiválasztani.

Kéményes is létezik

A kéményes konvektor az égéshez szükséges oxigént a lakás légteréből nyeri, ezért gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről. Kéményes konvektor esetén meghatározó fontosságú a kémény és annak állapota. Régi bérlakások komfortosítása során gyakori megoldás a kéménybe kötött konvektor, mely általában régi, gázégővel ellátott cserépkályhák helyett került beszerelésre. Kéményes konvektor általában a lakás központi részén helyezkedik el, ezért a többi helyiség fűtését valamilyen más kiegészítő fűtéssel – pl. villanyradiátor, hősugárzó – kell ellátni

Forrás: ezermester.hu

 

Konvektorokról általánosságban

 
A gázkonvektor a gázfűtés egyik legtakarékosabb és legbiztonságosabb módja. Sokan mondják hogy a gázkonvektor mennyire pazarló és gazdaságtalan. Pedig ez közel sincs így. A parapetes konvektorokra meg pláne nem igaz ez. A régi, "Sztálin is ezzel fűtött" ezeréves de nagyon megbízható darabokra igaz volt az hogy az utcát is fűtjük vele. De az új, modern konvektorok hatásfokát érdemes megnézni! Itt pl a FÉG gyár weboldalán:
http://www.mpfholding.hu/feg.php?page=termek&sub=konvektorok&termek=f850

Pl az Euro F8.50 típusú konvektor kéményes változata 86%-os hatásfokkal bír ami átlagosnak tekinthető, de viszont a parapetes verzió hatásfoka 94 %. Azért 94%-os hatásfok igencsak jónak mondható!!
A parapetesnek azért sokkal jobb a hatásfoka mint a kéményesnél mert egyrészt nem a szobából eszi meg a levegőt, másrészt a parapet előmelegíti a beszívott levegőt így sokkal jobb hatásfokra képes. Mert a parapet égéstermék elvezetőcsöve a frisslevegő bevezetőcsőben fut így a beáramló friss levegő átvesz egy kis hőenergiát a kiáramló füstgázok által felhevített csőtől. Nézd meg az alábbi ábrát hogyan működik a parapet:
 
 
Tehát egy parapetes konvektorral abszolúte megbízható és takarékos módon fűthetünk már. Megbízható mert nem kell a konvektornak áram, áramszünetben is működik a földgázellátás tehát áramszünetben sem fagyunk meg. Aztán konvektoros fűtésnél, minden fűtendő helyiségbe kell egy konvektor, tehát minden helyiség külön-külön, külön szabályozhatóan fűthető. Aztán ha mégis elromlana az egyik konvektor attól még a többi működőképes marad. Nem úgy mintha a központi fűtés radiátora kilyukad, akkor általában az egész rendszert le kell állítani, pláne ha a kazán mondja be az unalmast akkor nincs is fűtés..

Ha már konvektort veszünk akkor ajánlom az öntöttvas konvektorokat. Sokkal jobban megéri mint a lemezkonvektorok. Nemcsak azért mert az öntöttvas konvektor nem pattog meg csattog felmelegedés és lehűlés közben hanem azért is mert sokkal de sokkal hosszabb az élettartama. A lemezkonvektor idővel hajlamos a hasadásra, kilyukadásra, bár ez is ilyen 30 éves kor fölött szokott jelentkezni, de az öntöttvas konvektor még annál is tovább bírhatja.
Ha a konvektor ajtaját kinyitjuk akkor szemmel is könnyedén észrevehetjük hogy mi a különbség a lemezkonvektor és az öntöttvas konvektorok között.

Egy lemezkonvektor így néz ki: (leakasztott burkolattal)
 

Egy öntöttvaskonvektor pedig így (levett konvektorburkolattal):
 A konvektor igen egyszerű szerkezet, szerencsére így ritkán is romlik el. De ha mégis elromlana akkor konvektor termosztát szokott legtöbbször meghibásodni, de attól függetlenül kézi üzemmódban is simán lehet vele fűteni. A konvektornak a termosztát cseréje igen költséges mert csak maga az alkatrész 3 ezer Ft körül megy általában sőt bizonyos típusoknál csak a gázszeleppel együtt cserélhető de én azt mondom hogy aki szinte állandóan otthonvan annak felesleges, tudja ő tekergetni kézzel is. :-) Amúgy a termosztátot pont maguk a felhasználók szokták tönkrevágni, azzal hogy a vékony, hajlékony csövet ami megy az érzékelő rúdhoz azt eltörik. Ha eltöröd azt a vékony csövet akkor onnantól kezdve nem megy tovább a konvektor. Így néz ki az a termosztát érzékelő ami minden konvektorban van:
Na a fenti képen lévővel kell úgy bánni mint a hímestojással, ha eltörik az a "vezeték" ami igazából cső akkor utánna halott a termosztát. Amúgy azért szokták ezt a dolgot cimbálni mert ha a konvektor túl gyorsan kikapcsol, vagy túl soká kapcsol be stb akkor ennek az elhelyezésével is szoktak játszani az emberek. Ha lerángatod a konvektor alá vagy hidegebb helyre teszed az érzékelőt (egy vödör hidegvízbe) akkor a konvektor nem fog kikapcsolni vagy csak később és jobban fel lehet fűteni a szobát. Amúgy a termosztátot finomhangolni is lehet a tekerő burkolata alatt. 

Ha a konvektor begyújtása meghiúsul azt is ezer ok okozhatja. A legfontosabb hogy van-e szikra? Mert leggyakrabban ha a konvektor begyújtása nem sikerül akkor a piezzó vagyis a szikráztató vezetéke van leesve vagy letestel valahol. Ha van szikra akkor a második leggyakoribb ok a dugulás. A főfúvóka eldugul a kosztól vagy éppen a beleköltöző póktól. Ehhez már szét kell szedni és ki kell tisztítani a készüléket. 
De ha nagyon nem akar begyulladni a konvektor akkor a kis betekintő üveg leszerelésével a konvektort gyufával is meglehet próbálni gyújtani. De mint a blog címe is mutatja, ezeket nem ajánlott otthon szerelő nélkül megcsinálni.
Ha gyufával sem gyullad be a konvektor akkor bizony nagy a baj, pl dugulás van benne. De ha gyufával esetleg begyullad akkor csak a gyújtórendszer, a piezzo körül lehet a gond, esetleg már egy kissé koszos a főégő de gyufával még begyullad.